Как да си изберем сватбен фотограф

Когато си избирате сватбен фотограф често ще се чувствате като малко риба в голямо море. Има много професионални сватбени фотографи, но да намерите такъв който ви кара да се чувствате удобно и същевременно да му харесвате стила на работа и подхода може да е трудно.

 

Неща който да питате сватбения фотограф:
1.Дали предлага заснемане на цялото събитие(от приготовлението на булката,до празненството)
2.Работи ли с втори фотограф (присъствието му ще ви предостави повече кадри от различни ъгли и се премахва възможността нещо да бъде пропуснато)?
3.Какъв е стилът му на заснемане (фото-журналистичен или ще снима традиционни сватбени снимки)
4.Какво включва в основния пакет?
5.Какви са таксите за допълнителни снимки и албум за родителите?

Какво е важно!!!
Най-важното е да изберете сватбен фотограф с когото ще се чувствате удобно и някой който представя вашата история в стил който ви харесва. Винаги питайте са изцяло готов албум на последната му сватба, а не да ви покаже най-хубавите си снимки. Внимавайте защото всеки сватбен фотограф има собствен стил. Традиционният сватбен фотограф без проблеми ще направи повече групови и портретни снимки, а фотографа фото журналист ще представи сватбеното събитие както се случва без да трябва хората да позират.

Снимките:

Повечето професионални сватбени фотографи знаят какви трябва да бъдат стандартните снимки: от приготовлението на младоженците,сключването на гражданския брак, венчавката, сватбения обяд или вечеря до рязането на тортата, повечето професионални фотографи ще заснемат всички тези, както и други важни моменти през изминалия ден със стил.
Ако имате специфични желания за снимки не се притеснявайте да ги споделите с вашия фотограф. Друг съвет за създаване на идеи за снимки е да гледате сватбени списания, има много стилове на снимки който могат да ви харесат.
Гледайте да си отделите поне час за снимки,но се допитайте с фотографа си дали това е достатъчно. Груповите снимки може да се направят за 20 мин. до 2 часа в зависимост от избора ви за сватбен фотограф и съвместната работа с гостите ви.

Презентация на снимките:

Сватбената фотография се е променила значително през изминалите няколко години.Много от фотографите предлагат албуми със стотици снимки и различно качество на изработка и големина. От класически ръчно изработени кожени албуми до изработени в съвременен стил списания в който може да имате по 20 снимки на страница всички разграничени с алуминиеви граници като по средата има снимка на младоженците. Качествената сватбена фотография струва пари.

Откритието на цифровата фотография дава на фотографа и клиента голям избор как да им бъде представена работата (на фотографа). На последно място просто се забавлявайте, много хора се чувстват като филмови звезди по време на сватбения ден и така и трябва да бъде. Ако поглеждате с удоволствие снимките от това събитие значи сте избрали правилният фотограф за Вас.

 

Tags: