Как да организираме сватба сами?

Как да организираме перфектната сватба, без да изпадаме в излишни разходи? Задължително ли е да използваме услугите на сватбена агенция или можем и сами да се справим с тази непосилна на пръв поглед задача? От къде да започнем и как да избегнем най-често срещаните грешки? Тук ще откриете практични съвети как да планирате този специален ден сами!

Първа стъпка – определете сватбения бюджет

Макар и да не се вписва в романтичната ни представа за голямото събитие, което се случва веднъж в живота, бюджета играе първостепенна роля в организацията на сватба.

Един от основните принципи на оптимизацията на бюджета, както и улесняването на организационния процес, е, разбира се, съкращаването на списъка с гости. Помислете кой наистина искате да видите на сватбата, зачеркнете всички, на които „трябва“ да се обадите, защото родителите или роднините казват така.

Втора стъпка в организацията на сватба – избор на фотограф

Уговорете лична среща с фотографите, които харесвате. Тази среща е напълно безплатна и изключително полезна! В допълнение към факта, че в разговора ще стане ясно дали този или онзи професионалист е подходящ за Вас, ще получите информация как по-добре да планирате своя сватбен ден, какво да търсите, за да спестите време за пътуване, контакти на гримьори, декоратори, видео оператори, места за сватби и така нататък. Също така точно те могат да ви дадат отлични препоръки за подходящ DJ и водещ за сватба. Може да Ви препоръчат ако имате изнесен ритуал къде може да поставите вашата арка и как да подредите родителите така, че всички да се харесате на сватбените ви снимки.

Трета стъпка – избор на място за тържеството

Може би вече сте нахвърляли в ума си едно или две места, които се „вписват“  в представата Ви за идеална сватба. Ако имате приятели, които са празнували своя специален ден на някое от тези места, попитайте ги за мнение. Може да има непредвидени фактори, които не сте взели под внимание – например, мястото е прекалено ветровито или обслужването не е ниво. Може дори да попитате сватбения фотограф, който сте избрали, за съвет или мнение за определено място. Много е вероятно той да е участвал в редица сватби на тази локация и да може да даде компетентно мнение. Ние лично можем да препоръчаме някой от следните ресторанти за сватби в гр.София и областта : Св. София голф клуб и спа с.Равно поле до 180 гости , Grand Hotel Millennium Sofia, КОРИЯТА – ресторант градина 150-200 гости, Резиденция Тера София до 200 гости, Риу Правец – до 400 гости , Вила „Екатерина“ до 250 гости , Галени градини до 140 гости.

Може би в един момент по време на сватбената организация, ще се запитате дали може да спестите от това? А може би и от нещо друго? Подобни мисли са съвсем нормални, но има такива специалисти, от които в никакъв случай не можете да спестите, защото това просто ще съсипе целия Ви празник и спомените за него. Досетихте ли се за кого говорим – за фотограф и видео оператор, естествено! Фотографът е ключова фигура в създаването на Вашите празнични спомени, защото снимките ще останат с Вас за цял живот. Същото се отнася и за видео оператора – ако решите, че искате да заснемете сватбен филм, тогава изберете този, който ще го направи стилно, ефективно и най-важното – ще улови атмосферата на празника!

 

Tags: