Как да заемем подходящата поза за сватбена фотосесия?

Може да имате невероятно красива рокля, грим и прическа, но всичко това ще изчезне на заден план, ако сте приведени или изгърбена на снимките от Вашата сватбена фотосесия. Затова позата е първото нещо, върху което трябва да се съсредоточите по време на фотосесия. Дръжте гърба и раменете изправени – това Ви кара да изглеждате по-високи, по-слаби и по -елегантни.


Не забравяйте, че лека арка или извивка в долната част на гърба ще направи фигурата визуално по-женствена, подчертавайки силуета. Но има добра граница между добрата стойка и неестествено изправения гръб, което прави позата да изглежда напрегната, „дървена“ на снимките. За да избегнете това, следете раменете си (не ги повдигайте твърде високо) и се опитайте да изтегнете или издължите врата си, показвайки неговите извивки – това ще добави грация към позата.

подходящи пози за сватбена фотосеися

Заемете естествена поза!

Никакви изкуствени нагласени пози от модни списания! Като цяло не препоръчваме да се вдъхновявате от модната фотография – те имат за цел да покажат красотата на дрехите и аксесоарите, а не – изяществото на самия модел. Ако разгледате снимки на реални сватбени фотосесии, ще се убедите, че не е нужно да сте перфектният модел за красиви снимки.
По време на фотосесията се опитайте да си представите, че Вие и младоженецът сте само двамата и никой не ви вижда. Погледнете се в очите, говорете за нещо, без да поглеждате назад към фотографа, и не се колебайте да покажете емоции и привързаност един към друг.
Разбира се, в някои моменти фотографът може да Ви каже как да се обърнете, къде да застанете, така че светлината да пада правилно, но като цяло се опитайте да се държите възможно най-естествено. Бъдете тук и сега – просто се наслаждавайте на общуването помежду си – прегръщайте се, целувайте се, радвайте се на момента. Идеята на сватбената фотосесия е да запамети този специален ден, изпълнен с усмивки и хубави емоции. Всичко, което внася напрежение или Ви натоварва психически, не е желателно! Така че затворете очи, поемете си дъх и истински се насладете на удоволствието, наречено сватбена фотосесия!

Tags: