Какво е TFP Фотосесия | Безплатна Фотосесия

TFP е съкратено от Time For Print.
Time For Print (TFP) е термин, който много фотографи използват, за да назоват определен тип снимачна договорка между фотограф и модел. В най-прост вид тази договорка е следната: фотографът се съгласява да предостави на модела определен брой снимки от фотосесията /като фотографа си запазва авторското право върху всеки един кадър/ в замяна на времето на модела. Казано с други думи – при този тип договорка моделът получава безплатна фотосесия, а фотографът получава модел без да заплаща за неговото време.

Почти винаги TFP фотосесиите се организират чрез предварителна уговорка – най-често в социалните мрежи или чрез познати на модела/фотографа. Обикновено темата на фотосесията се уговаря предварително, за да могат моделите да са подготвят. Времето и мястото на сесията също се уговарят предварително, като се съобразяват с избраната тема и времевата заетост на модела и фотографа.

Ако се колебаете дали да се включите в TFP фотосесия, бих споделил личния си опит: TFP фотосесиите са много приятно и зареждащо изживяване и освен прекрасните снимки с професионално качество получаваш и бонус – нови познанства с приятни и интересни хора.

Ние от S&T Wedding решихме да предложим ТФП за всички модели, който имат желание да се развиват в тази област и да получат безплатна фотосесия с цел развиване на своето портфолио. Ако и вие искате да кандидатствате за безплатна фотосесия може да се свържете с нас както на информацията споделена в раздела Контакти така и на e-mail : stweddingphotos@gmail.com Като ни изпратите ваша актуална снимка, снимачен опит като модел, възраст и град и ние ще се свържем с вас.

 

Tags: