Съвети към фото моделите

В днешната статия решихме да Ви предоставим няколко важни съвета към моделите по време на фотосесия.Под общ знаменател поставяме всички младоженци, абитуриенти или иначе казано всички които желаят да си направят професионална фотосесия.

1. Първият съвет е бъдете себе си. Отпуснете се. Практиката показва, че всеки модел, който се снима за първи път му е необходим най-малко половин час за адаптация,което е абсолютно нормално. За да се отпуснете, може да пийнете малко то вашата любима напитка.

2.Помислете за изражения и пози преди снимането.Може да опитате пред огледалото.Ако не се получи се доверете на фотографа.

3.Поработете пред огледалото с движения на устните,очите,брадата и ръцете. По лесно би Ви било като излезете пред обектива ако преди това сте намислили 2-3 пози.

4.Доверявайте се повече на фотографа. Той няма да Ви даде лош съвет, особено по време на фотосесия. Слушайте негови напътствия по отношение на поглед,поза,място и облекло.

5.Предлагайте свой идеи. Фотографът има много свои, но допълнителни идеи няма да му попречат.

6.Боди арт. Това е много сложен стил, ето защо вижте т.1 Забравете за присъствието на фотографа. Вие сте сама.Застанете в поза. Разбира се един глас от някъде ще Ви поправя в случай на необходимост.

7.Не злоупотребявайте с козметика, освен ако не е нужно за образа които търсите. Най-лошото нещо е да прекалите с грима и да искате да постигнете натурално изглеждащ Ваш портрет.

8.В деня на снимките трябва да сте отпочинали, да сте се наспали добре, като със спането също не бива да се прекалява. Ако сесията ви започва, примерно, в 11.00, няма по-лошо от това да станете в десет и да бързате за снимките.

9.Забравете за кола-маски и всякакви други по сериозни козметични процедури преди снимките. Ако мислите да правите подобни козметични намеси, добре е да го направите поне седмица преди снимките.

10.Не се обличайте в дрехи, по които има надписи или лога/търговски марки. Така правите снимките неизползваеми. Освен в случаите, когато сесията се прави с рекламна цел на определена марка.

Tags: