Как да запазим вида на годежният си пръстен

За да четете тази статия значи сте намерили перфектния мъж! Не,всъщност говорим за годежен пръстен.В тази статия ще ви дадем няколко полезни съвета как да се погрижите за вашето скъпоценно съкровище, което ще стои на ръката ви цял живот.

 

1.Сваляйте го!

Колкото и нелогично да звучи, за да го запазите, на моменти може да ви се налага да го сваляте, когато се занимавате с различни дейности като: спортуване, градинарство, почистване и други.

2.Дръжте го на безопасно и лесно за запомняне място.

Ако го махате често заради посочените по-горе дейности или други такива, гледайте да го прибирате в специални кутийки, защото диамантите могат да надраскат други предмети или бижута много лесно.

3.Пазете го от лосиони, слънце защитни масла и парфюми.

Тези продукти могат лесно да полепнат по пръстена и дори по всяко отделно цветно камъче. Сваляйте го преди да си слагате тези или други подобни продукти.

4.Никога не плувайте с пръстена.

Не плувайте в морето с него, защото студената вода смалява пръстите ви и може да падне от ръката ви. Ако е в басейн, имате възможността водата да се източи и да се намери. Имайте предвид, че платината може да издържи на почти всякакви химикали, който се слагат в басейни или сауни, но специалисти препоръчват бижута, направени от злато и сребро да се свалят, защото с времето може да избелеят техните цветовете и блясък.

5.Поддържайте го чист.

Повечето бижутерии предлагат почистващи услуги. Ако нямате време да го занесете, имате няколко начина да се справите сами с това у дома. Можете да го почистите с мека четка за зъби, измийте го с джин и след това няколко пъти го измийте с гореща вода.

6.Направете му застраховка.

Застраховката е задължителна за такава скъпа и ценна инвестиция, в случай че го загубите, причините щета или го откраднат.

 

Tags: