Често срещани грешки при изнесен ритуал

Церемонията по подписване на  изнесен граждански брак е един от най-натоварващите  етапи за мен като сватбен фотограф. В супер малкия прозорец от време /обикновено 15-20 минути/ трябва да уловя многото важни неща, които се случват. Като например украсата, халките, емоциите на гостите и родителите Ви, вашите емоции и множество съкровени моменти като поставянето на брачните халки, подписи, първата Ви целувка и още много други.

И в повечето случаи все нещо не става по начина по, които е подобаващо да стане.

Например като дойде време младоженците да дават обед един към друг вместо да се гледат, те гледат към длъжностното лице. Стоят раздалечени един от друг защото примерно им свети слънце в очите и търсят място на което да са на сянка. Кумовете вместо да са усмихнати и радостни за техните приятели са намръщени и супер сериозни или дъвчат дъвки.

изнесен ритуал, сватба на морето

И така, кои са най-често допуснатите грешки на изнесените ритуали и за какво да бъдете по предпазливи:

       1.Родителите Ви не знаят къде да се позиционират

Добре е освен Вие и кумовете Ви също така и  родителите Ви да са на предна позиция. Изглеждат много по-добре ако стоят изправени в близост до Вас. Това е колкото ваш толкова и техен дългоочакван ден. Добре е лицето по гражданско състояние да ги подреди така, че да изпъкват от останалата част от гостите.

       2.Бащата на булката пропуска да предаде ръката й на младоженеца

В най-добрия случай, бащата води дъщеря си по пътеката, в края на пътеката минава под сватбената акра прегръща дъщеря си, целува я след това се здрависва с младоженеца прегръща го и него и подава ръката на дъщеря си.

В много от случаите този момент се пропуска, защото в нашата държава не е прието мъжете да изпадат в сантиментални чувства.

      3.Кумовете и младоженците не са подредени правилно

В България в 99% от случаите младоженците са обърнати с лице към водещата по гражданското състояние и с гръб към гостите.  А много по-добре би било ако младоженците и кумовете са обърнати с лице към гостите и водещата стой встрани от тях. Това е добре самите Вие да го пожелаете. Младоженците е добре да са хванати под ръка. Кумовете са до  тях от двете им страни – кумата до младоженеца, кумът до булката.

Като най-често булката е отляво на младоженеца, но има в някой краища на България, в които е обратното буката е от дясната страна на младоженеца което не е правилно.

размяна на халки, сватба морето

      4.Размяната на халките и наздравицата не се получават по най-добрия начин

Когато се подписвате се опитайте да стоите изправени а не да се привеждате над листа. На снимка и видео изглежда в пъти по добре, ако стойката Ви е максимално изправена и сте изпънали ръцете добре.

Също така при поставянето на халките ако не успявате да я сложите до край, което често се случва оставете половинката си да я оправи не я дърпайте на сила.

      5.Церемонията не е позиционирана правилно според слънцето и спрямо фона

Тук има няколко наистина много важни етапа за да имате максимално лицеприятни снимки и видео от цялата церемония. Много е важно да видите предния ден горе долу къде се намира слънцето в тези часове, в които сте предвидили, че ще бъде вашият сватбен ритуал. От изключителна важност е слънцето да Ви свети в гърба а не в лицето или от едната страна на лицето Ви, а от другата да сте на сянка. В облачно време светлината е равномерна и няма значение къде ще застанете, но в слънчево време е наистина от голямо значение ако държите на хубави снимки и видео.

Второто важно нещо е зад Вас да няма нежелани обекти. Като например кошчета за боклук, контейнери, паркирали коли, грозни фасади, пътни знаци и т.н. Не, че не могат голям част от тях да се премахнат в пост обработка на снимките, но за видеото това е не възможно и е добре по възможност да се избегнат максимално чрез вашата позиция.

 

Надяваме се тази статия да Ви е помогнала да избегнете голяма част от грешките, които може би щяхте да допуснете при планирането на вашият сватбен изнесен ритуал.

Не пропускайте да харесате нашата страница в фейсбук и да ни последвате в Instagram , това ни дава стимул за постигане на все по-добри резултати.

Автор : Тихомир Драгомиров – сватбен фотограф
Tags: